Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az öregedés ellenszere
  2023-12-15 21:07:58, péntek
 
  Az öregedés ellenszere, moringaolaj és autoimmun betegség esetén is előnyös

Az utóbbi évek egyik leginkább felkapott és legkedveltebb olaja talán a moringaolaj, amely nagyon sokféle pozitív hatással rendelkezik.

A moringaolaj védelmet jelent a csontok és az idegrendszer számára, illetve segít megnövelni a szervezetben a jó, azaz a HDL-koleszterin-szintet is. Kifejezetten nagyon gazdag fitonutriensekben, fehérjékben és antioxidánsokban. Ha egy fiatalító olajra van szükségünk, bátran használhatjuk ezt az olajat, hiszen késlelteti a ráncok megjelenését, feszesebb bőrt és jobb bőrszínt eredményez, illetve nagyon hatékony a pattanások és a sötét foltok eltüntetésében is.

A moringaolajjal kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy csökkenteni tudja a magas vérnyomást és védő hatást gyakorol a csontok számára.

Ez az olaj az alvás minőségére és mennyiségére is pozitívan hat. A magas vérnyomás is sok esetben meggátolja a nyugodt éjszakai pihenést. Azonban ez az olaj nagyon hatékonyan csökkenti a magas vérnyomást, így biztosítva azt, hogy éjjel nem fogunk felébredni és másnap kipihenten végezhetjük a munkánkat.

A moringaolaj tele van nagyon hasznos és értékes antioxidánsokkal. Ezek az antioxidánsok sok energiát biztosítanak a szervezetünk számára. Ha szeretnénk magunkat frissnek érezni és elegünk van, hogy mindennap fáradtak és enerváltak vagyunk, akkor fogyasszunk rendszeresen moringaolajat!

A téli szezonban mindig tartani kell az influenzától és a megfázásától, azonban ha erősítjük az immunrendszerünket, akkor nincs mitől tartanunk. Ezt a moringaolajjal is megtehetjük, hiszen gazdag forrása a C-vitaminnak. Ez egy olyan antioxidáns vitamin, amely erősíti az immunfunkciókat, így az immunrendszer sokkal hatékonyabban képes védekezni a kórokozókkal és a fertőzésekkel szemben.

Számos bizonyítéka van annak, hogy az olajsav csökkenti a korai öregedést, mégpedig a finom vonalak és a mélyebb ráncok kisimításával. Egy kutatásba férfiakat vontak be, akiknek mindennap moringaolajat tartalmazó arckrémet kellett az arcbőrük ápolásakor, hidratálásakor használniuk. A vizsgálat 3 hónapig tartott. A vizsgálati eredmények azt mutatták, hogy a moringaolajat tartalmazó krém rendszeres használata javította a bőr textúráját és csökkentette a ráncok megjelenését.

A moringaolaj a hajat is mélyen táplálja, hiszen nagyon gazdag tápanyagokban, azaz vitaminokban és ásványi anyagokban. Mivel a moringaolaj zsírsavakban és olajsavakban is bővelkedik, így az egyik legjobb tápanyag lehet a száraz haj számára.

Hogyan használjuk?
Mossunk hajat, majd a nedves hajba masszírozzuk gyengéden az olajat.

Ha valakinek száraz a fejbőre és gyakran kell megküzdenie a korpásodással, akkor is javasolt ennek az olajnak a rendszeres használata, ugyanis remek hidratáló hatással rendelkezik. Nincs is más dolgunk, mint hajmosás előtt egy kevés olajat a fejbőrbe masszírozni, majd legalább húsz percen keresztül a fejbőrön hagyni. Ezután következhet a szokásos hajápolási rutin, azaz a hajmosás.

A moringaolaj védelmet jelenthet a fertőzésekkel szemben és kezelheti is azokat. A moringában található vegyületek ugyanis megakadályozzák a gombák és baktériumok növekedését.

Egy másik tanulmány pedig arról számolt be, hogy a növény segít csökkenteni a gyulladást. Továbbá ennek a növénynek szabályozó hatása van az immunrendszerre. Számos autoimmun betegség okoz gyulladást, azonban a moringaolaj az immunrendszer válaszának szabályozásával csökkentheti a gyulladást és megakadályozhatja a gyulladás miatt keletkezett szövetkárosodást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokban, szövetkárosodást, antioxidánsokkal, megakadályozzák, immunfunkciókat, szabályozásával, bebizonyosodott, immunrendszerre, moringaolajjal, hidratálásakor, eltüntetésében, tápanyagokban, fertőzésekkel, korpásodással, immunrendszer, használhatjuk, hatékonyabban, antioxidánsok, legkedveltebb, kisimításával, moringaolajat, vitaminokban, olajsavakban, szervezetben, zsírsavakban, idegrendszer, szervezetünk, biztosítanak, megjelenését, rendszeresen, influenzától, mennyiségére, kapcsolatban, csökkentheti, csökkentette, kifejezetten, öregedés ellenszere, utóbbi évek, moringaolaj védelmet, idegrendszer számára, fiatalító olajra, ráncok megjelenését, sötét foltok, moringaolajjal kapcsolatban, magas vérnyomást, csontok számára, alvás minőségére, magas vérnyomás, nyugodt éjszakai, olaj nagyon, moringaolaj tele, szervezetünk számára,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Emberként automatikusan értéke...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mindenünk, amink van, amit sze...  Ez a jó az alvásban.  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Ma  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Szent György napi hiedelmek, s...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Paul David Tripp Április 26  Emberként automatikusan értéke...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam Krisztinától  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gárdonyi Géza - Április végén  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Nehezen engedem  Beney Zsuzsa - Sirató  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A Gömb  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Viharban csak az a fa marad ál...  802 esztendeje, 1222. április ...  Naplemente  A keserű igazság  Facebookon kaptam  képre írva  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Idézetek a barátságról  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Naplemente  Szép estét kedves látogatóimna...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Vannak arcok  Föld napja április 22  Pocsai Piroska - NE SIESS!  A lelki élet nem arról szól, ....  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
öregedés ellenszere, utóbbi évek, moringaolaj védelmet, idegrendszer számára, fiatalító olajra, ráncok megjelenését, sötét foltok, moringaolajjal kapcsolatban, magas vérnyomást, csontok számára, alvás minőségére, magas vérnyomás, nyugodt éjszakai, olaj nagyon, moringaolaj tele, szervezetünk számára, téli szezonban, olyan antioxidáns, immunrendszer sokkal, fertőzésekkel szemben, olajsav csökkenti, korai öregedést, finom vonalak, mélyebb ráncok, kutatásba férfiakat, arcbőrük ápolásakor, vizsgálati eredmények, moringaolajat tartalmazó, moringaolaj zsírsavakban, egyik legjobb, nedves hajba, rendszeres használata, kevés olajat, fejbőrbe masszírozni, fejbőrön hagyni, szokásos hajápolási, moringában található, másik tanulmány, növény segít, növénynek szabályozó, immunrendszer válaszának, gyulladás miatt, antioxidánsokban, szövetkárosodást, antioxidánsokkal, megakadályozzák, immunfunkciókat, szabályozásával, bebizonyosodott, immunrendszerre, moringaolajjal, hidratálásakor, eltüntetésében, tápanyagokban, fertőzésekkel, korpásodással, immunrendszer, használhatjuk, hatékonyabban, antioxidánsok, legkedveltebb, kisimításával, moringaolajat, vitaminokban, olajsavakban, szervezetben, zsírsavakban, idegrendszer, szervezetünk, biztosítanak, megjelenését, rendszeresen, influenzától, mennyiségére, kapcsolatban, csökkentheti, csökkentette, kifejezetten, megfázásától, masszírozzuk, kórokozókkal, fogyasszunk, moringaolaj, baktériumok, következhet, masszírozni, növekedését, csökkenteni, végezhetjük, rendelkezik, megküzdenie, koleszterin, bizonyítéka, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6441
  • e Hét: 31332
  • e Hónap: 62818
  • e Év: 267519
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.